Mire jó a méz?
A méz nagyon jó édesítőszernek. A méz jó táplálék, mert egyszerűcukrai könnyen gyorsan felszívodnak. A méz fertőtlenit azért torok betegségekre is nagyonjó. Támogatja a gyenge szívet és védi a májat is.
Akácméz
Elsősorban a köhögésre hat,valamint gyomorsav okozta emésztési zavarok asetén is kitünő. Magas gyümölcscukor tartalma miatt erősíti az idegrendszert és az imunrendszert. Kevés a sav tartalma.
Repceméz
Színe sárga folyékony álapotba. Erős illatú és zamatos méz. Nagyon könnyen kristályosodik de ez nem azt jelenti, hogy rosz a méz! A gyomorsav tultengését enyhití. Magas gyümölcs sav tartalma miatt mandulagyulladást csökkenti.
Gesztenyeméz
SZíne a sárgászöldtől a barnáig terjed. A többi virágméznél nagyobb az ásványi anyag tartalma. A gesztenyeméz íze kellemes.jól felismerhető.enyhekissé kesernyés utóízzel. Rendszeres fogyasztása megakadályozza a trombózis kialakulását.
Virágméz
Sárgásbarna színű,illatos,zamatos gyorsan kristályosodó mézfajta. Erősíti az imunrendszert,baktériumölő és fertőtlenítő haású.
Szolidágóméz
Magyarországon az utolsó méhlegelő,agusztusban virágzik.Lápos ingoványos talajon mézel. Eggyütt virágzik a vedmentával,ez ízletesebbé teszi aromáját. Sárga színű erős illatú zamatos gyorsan kristályosodó de ez nem azt jelenti hogy rosz mer a kémiai alapja nem változik meg. Erősíti a szervezetett,baktérium ölő.
Szolidágó növény ennek a virágábol lesz az ízletes szolidágó méz.